Nieuws

Het laatste nieuws

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek

De resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek In de nieuwsbrief van juni hebben we een oproep gedaan om ons te laten weten wat je van onze producten en diensten vindt. Veel klanten hebben aan het klanttevredenheidsonderzoek meegedaan. Daar zijn we erg blij mee! De afgelopen weken hebben we ons verdiept in de uitkomsten hiervan. De resultaten van het […]

Workshops in het najaar van 2017

We krijgen wekelijks mails van mensen die graag mee willen doen en zich afvragen wanneer we weer nieuwe workshops plannen. Op dit moment zijn we druk bezig met het maken van de planning voor het najaar. Omdat er nog veel mensen op de lijst staan, zijn we nu aan het kijken wie mee willen en kunnen doen […]

Aangepaste openingstijden i.v.m. personeelsfeestje

Zondag 27 augustus gaan we, in verband met een personeelsfeestje, een uurtje eerder dicht. Omdat we hopen dat het erg gezellig wordt, gaan we maandag iets later open dan je van ons gewend bent. Om 12:00 uur staan we, fris en fruitig, weer voor je klaar.

3 Weetjes over het snijden van Frans brood

Frans brood hoor je eigenlijk ongesneden te kopen. Dan blijft het brood langer vers. We krijgen met regelmaat vragen over hoe je thuis het best het brood kunt snijden. We hebben het voor je op een rijtje gezet: Met welk soort mes kan brood het best worden gesneden? Brood kan het best worden gesneden met […]

Speltbrood, hoe zit het?

De één eet speltbrood omdat hij of zij ervan overtuigt is dat het gezonder is dan bijvoorbeeld volkorenbrood. De ander eet het omdat die het beter kan verteren dan andere broodsoorten. Weer een ander eet speltbrood omdat het lekker brood is. Maar hoe zit het nu precies? Daar zijn de meningen over verdeeld. Wat zit […]

Wat is Desembrood?

Wat is zuurdesem? Wij hebben het liever over desem. De meeste mensen denken bij zuurdesem meteen aan het stevige, zure Duitse brood. Maar er zijn veel soorten desembrood en veel methoden om ze te maken. Wij werken volgens de Franse methode. Deze heeft een sterkere melkzuurfermentatie en minder azijnzuurfermentatie dan de Duitse methode. Dat levert […]