Speciaal voor jou
Vers gebakken
Wij bakken brood van eigengemaakt deeg. Daarbij kiezen we voor zuivere grondstoffen, zonder toevoeging van hulpstoffen. We bereiden ons deeg met respect voor het oude ambacht en lange rijsprocessen met gebruik van desem. Ons brood is geïnspireerd op de franse traditie. Dit brood kent vele soorten, maar heeft één ding gemeen; het is altijd vers gebakken. Ons brood wordt gebakken op de stenen vloer van de oven, die centraal in de winkel staat. En terwijl je, met je eigen ogen, ziet hoe onze bakkers in de open bakkerij het brood bereiden, ruik je de heerlijkste broodgeuren. Vervelen in de winkel is er bij ons niet bij! Want de magie van een versgebakken baguette of zingende boule kun je zelf ervaren, vlakbij de oven…
Eerlijke en
Pure grondstoffen
Wij werken met onbewerkte gecertificeerde bloem, genaamd Label Rouge. Dat is niet zomaar iets: Label Rouge is een door de franse overheid wettelijk beschermde titel die alleen wordt uitgereikt als voldaan is aan superieure kwaliteitseisen. Een voorwaarde is dat de bloem wordt geteeld op akkers die ver liggen van vervuilingsgebieden. Het graan wordt getraceerd van de akkers tot het malen in de molens.
Ongeraffineerd
Ruw zeezout
Het zout dat wij gebruiken is het handmatig gewonnen Sel Gris de Guérande. Dit is ongewassen, ongedroogd en ongeraffineerd ruw zeezout dat nog vochtig is. Daarom is het een puur zeezout dat rijk is aan magnesium en van nature natriumarm.
Respect voor het
Oude ambacht
Dit betekent dat we het deeg veel tijd geven om smaak te ontwikkelen door rijstijden van minimaal 16 uur! Door het deeg direct op de ovenvloer te bakken, ontstaat er een krokante dunne korst met nog méér smaak. Brood met ons eigen desem heeft een voller en meer karakteristiek aroma en is daarom zeer smaakvol. Door het
natuurlijke desem blijft het brood langer mals en krokant.
natuurlijke desem blijft het brood langer mals en krokant.
Maak kennis met
Ons team
Wietse
Menno
Tineke
Sinds de grote opening in 2015 is Broodje van Eigen Deeg meerdere keren positief in het nieuws geweest. De volgende dagbladen hebben aandacht besteed aan onze bakkerij.
- Meine gute Landküche (2017)
- Bakkers in bedrijf (2018)
- Bakkerswereld (2015)
- Bakerynext.nl (2018)
- Libelle (2017)
- GOLF & LIFESTYLE (2016)
- BackMarkt (2016)
- STAD (2015)
- Artisan (2016)