Brood, zit daar wat in?
Er is de afgelopen jaren veel geschreven over brood. De één zegt dat brood niet mag ontbreken in je dagelijkse eetpatroon. De ander zegt dat brood kan bijdragen aan voedselovergevoeligheid, intolerantie of zelfs een allergie door bepaalde voedselbestanddelen in brood. Volgens het Voedingscentrum is brood de basis voor het beginnen van de dag en behoort […]
19 februari 2019
De filmset
Op 24 januari hebben we weer bezoek gehad van een heuse filmploeg. Vorig jaar hebben we bezoek gehad van Dutch Card Printing, omdat zij graag een reclamefilmpje wilden maken van onze prijskaartjes. Deze keer lag de nadruk op ons interieur. Henk van Heeringen van Infrashop heeft in 2015 onze ideeën omgezet in een ontwerp. De filmcrew van WouterMedia heeft […]
7 februari 2018
Over oude glorie en tijdelijke overlast….
Zoals je misschien al weet, gaat er dit jaar veel veranderen in onze straat. Er komt veel ruimte voor voetgangers en fietsers. Ook keert een stukje historie in het straatbeeld terug. Kortom, de Brugstraat wordt een beetje in oude glorie hersteld. Voordat het zover is, moet er nog een hoop gebeuren. En dat zal overlast met […]
28 januari 2018
Aangepaste openingstijden feestdagen
Aangepaste openingstijden feestdagen December is een heel gezellige, maar ook erg drukke maand. Net als jij, gaan ook wij van de kersdagen genieten. Op 24 december sluit onze winkel om 17:00 uur. Op woensdag de 27ste ben je vanaf 7:00 uur weer van harte welkom. Op oudejaarsdag gaan we om 17:00 uur dicht. Na alle drukke dagen […]
14 december 2017
Meel en bloem, hoe zit het nu precies?
Wat is het verschil tussen bloem en meel Meel is vermalen graan. Het meest bekend zijn tarwebloem en tarwemeel. Van elke graansoort kan meel en bloem worden gemaakt. Denk hierbij aan rogge, spelt, mais en boekweit. Meel is een graansoort die vermalen is. De onderdelen van de korrel blijven grotendeels behouden waardoor alle voedingsstoffen er nog […]
1 november 2017
Workshoppen bij Broodje van eigen deeg
Leer de broodbak-kneepjes van de Franse bakker Unieke workshops Eén keer per maand organiseert Broodje van eigen deeg een interessante – maar zeker ook gezellige – workshop met wisselende thema’s. De duur en de kosten van de workshop hangen af van het thema. Doel van de middag: Een beetje kijken in de keuken van de […]
31 augustus 2017