Er is de afgelopen jaren veel geschreven over brood. De één zegt dat brood niet mag ontbreken in je dagelijkse eetpatroon. De ander zegt dat brood kan bijdragen aan voedselovergevoeligheid, intolerantie of zelfs een allergie door bepaalde voedselbestanddelen in brood.

Volgens het Voedingscentrum is brood de basis voor het beginnen van de dag en behoort het tot onze basisvoedingsmiddelen. Brood levert een bijdrage aan onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.

Dat brood bijzonder is blijkt uit het artikel van Peter Weegels, dat recentelijk in het wetenschappelijk tijdschrift Plant Foods for Human Nutrition is gepubliceerd. Hij heeft onderzoek gedaan naar welke voedingsmiddelen de beste bijdrage leveren aan onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Hij heeft gekeken naar koolhydraatrijk basisvoedsel, dat veel voorkomt in onze voeding. Voorbeelden zijn brood, pasta, aardappelen, peulvruchten, granen zoals tarwe, rogge en haver, maar ook pseudo-granen als teff, quinoa en boekweit.

Wil je weten waarom brood superfood is? Lees hier het artikel

Related Posts

Leave A Comment