De website vanfransebodem.nl schreef op 3 maart 2016 een review over Broodje van Eigen Deeg. Hieronder en op de website van vanfransebodem.nl lees je het gehele bericht.

—-

Ik had ze, Bakkerij Broodje van eigen deeg, afgelopen Januari een bezoek willen brengen, ware het niet dat Groningen toen één grote ijsbaan was. Broodje van eigen deeg is een bakker waar alles Frans is behalve de bakker zelf. Ze hanteren ‘Franse’ openingstijden, ze zijn van 7.00 tot 19.00 uur open en ze geven allerlei ‘Franse’ workshops. Zo kun je deelnemen aan de workshops croissants of tartelettes maken. Wil je je echt Fransman of -vrouw wanen dan volg je een workshop baguettes bakken.

Broodje van eigen deeg bakt, net als de Fransen, de hele dag door dus heb je altijd vers gebakken brood. De bakkerij is open, de oven staat midden in de winkel, waardoor je het gehele ‘bakproces’ kunt volgen, van bereiding tot aan de heerlijke geuren die je ruikt bij net vers gebakken brood.

Verkiezing

Deze verborgen schat, verstopt in Groningen, staat nu in de finale van ‘de verkiezing van de leukste winkel en winkelstraat van Nederland’. Een geweldige prestatie lijkt mij als je weet dat de winkel nog geen jaar open is. Sinds vorig jaar mei heeft Broodje van eigen deeg de deuren geopend en zijn er al vele mooie Pain de campagnes, Pain aux cereales en Pain complets over de toonbank gegaan.

Je kunt stemmen op dit toch wel kleine stukje van Franse bodem op Hollandse grond en wel tot morgenochtend 10.00 uur! Dus stem op Broodje van eigen deeg, een beetje Frankrijk in Nederland en misschien worden ze de winnaar. Groningen is in ieder geval al winnaar want een andere finalist van de verkiezing van de favoriete winkel van 2015 zit ook in deze mooie stad, Ariola delicatessen.

Ik ga in ieder geval dit voorjaar naar Groningen om zowel een bezoek te brengen aan Broodje van eigen deeg als aan het leuke winkeltje van een vriendin van mij: Kraalienka! Tot ziens in Groningen!

Related Posts

Leave A Comment