
Meergranenbrood
Begin april deed de Keuringsdienst van Waarde onderzoek naar meergranen producten. Zo ook naar meergranenbrood. Een meergranenbrood mag meergranen heten als er 3 of meer granen inzitten. Je kunt dan denken aan: tarwe, rogge, spelt, haver, rijst en quinoa. In meergranenbrood zit vaak ook lijnzaad, zonnebloempitten, meloenpitten of pompoenpitten. Mensen hebben het idee dat brood […]
28 april 2021

Afbakinstructies voor croissants
Beste thuisbakker, Wij gaan proberen om de stappen duidelijk voor je op een rijtje te zetten, zodat je thuis kunt genieten van je zelfgebakken croissants van Eigen Deeg. Stap 1 Bewaar de croissants in de diepvries, tot de avond voordat je ze wilt gaan afbakken. Stap 2 Haal de croissants de avond voor je ze […]
15 maart 2021

Wat is desembrood
Wat is zuurdesem? Wij hebben het liever over desem. De meeste mensen denken bij zuurdesem meteen aan het stevige, zure Duitse brood. Maar er zijn veel soorten desembrood en veel methoden om ze te maken. Wij werken volgens de Franse methode. Deze heeft een sterkere melkzuurfermentatie en minder azijnzuurfermentatie dan de Duitse methode. Dat levert […]
26 februari 2021

Wij zijn even weg
Het jaar 2020 is bijna ten einde. Een heel bewogen en druk jaar. Na de kerstdrukte is het tijd om even bij te tanken en ons op te laden voor 2021. Je zult ons dus even moeten missen! Van vrijdag 25 december tot en met vrijdag 1 januari zijn we gesloten. Zaterdag 2 januari om […]
5 december 2020

Workshops liggen stil
Als gevolg van Covid 19 liggen onze worskhops sinds maart van dit jaar stil. We hadden de hoop dat we in september weer van start konen, maar helaas. De toename van het aantal besmettingen heeft ons doen besluiten om alle workshops van dit jaar te annuleren. Zolang het aantal besmettingen toeneemt, kunnen we de veiligheid […]
21 september 2020

Volkoren
Vorige week was het weer in het nieuws: volkorenbrood. Op de tv en de radio was er weer een hoop over te doen: “veel fabrikanten misleiden consumenten door hun product volkoren te noemen. Terwijl maar een deel van het gebruikte meel volkoren is. De Consumentenbond roept fabrikanten op te stoppen met het gebruiken van volkoren […]
6 mei 2020