Beste thuisbakker,

Als het goed is heb jij voor de paasdagen bevroren croissantjes gekocht, zodat je met Pasen lekkere verse en warme croissantjes op tafel kunt zetten. Heel dapper, want het is best een klus! Wij gaan proberen om de stappen duidelijk voor je op een rij te zetten, zodat je kunt genieten van je zelfgebakken croissantjes:)

Stap 1
Bewaar de croissants in de diepvries, tot de avond voordat je ze wilt gaan afbakken.

Stap 2
Haal de croissants de avond voor je ze wilt bakken uit de diepvries. Leg ze op een bord (of al op de bakplaat als deze in je koelkast past) en zet ze in de koelkast.

Stap 3
Haal de croissants 3 uur voordat je ze gaat bakken uit de koelkast en zet ze op een warm plekje neer om ze te laten rijzen. Na het rijzen kun je de croissants niet meer verplaatsen! Leg ze voor het rijzen al op de bakplaat en vergeet niet om bakpapier op de bakplaat te leggen of deze in te smeren.

Als de croissants 2 keer zo groot zijn geworden, zijn ze klaar met rijzen.

Let op: zet ze niet op de verwarming, omdat het deeg dan uitdroogt.

Stap 4
Verwarm de oven voor, strijk de croissants in met (heel) ei en bak ze in 17 minuten af op 175˚.

Stap 5
Geniet van je ontbijtje of lunch met verse croissantjes!

Stap 6
Vergeet niet het resultaat met ons te delen. Tag ons op Insta of Facebook.

We zijn heel benieuwd hoe goed ze gelukt zijn 🙂

We wensen je heel veel succes bij het bakken en hele fijne paasdagen!

Team Broodje van Eigen Deeg

Related Posts

Leave A Comment