Op zaterdag 25 en zondag 26 juli is het Hoge en Kleine der A in de Groninger binnenstad het podium voor ZomerWelVaart (de zomervariant van WinterWelVaart). Met dit maritieme festival vieren het Noordelijk Scheepvaartmuseum en De Verhalen van Groningen het 250-jarig bestaan van Het Stadskanaal.

Op acht historische schepen aan het Hoge en Kleine der A kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten, zoals een expositie van schilderijen van het ontstaan van het Stadskanaal, theatervoorstelling Heisa en een verhalencafé. Ook spelen Bert Hadders & de Nozems hun Bosklopper Tapes.

Daarnaast is er op en rondom de kade veel te doen. Zo is er een DieZijn Leuk én handgemaakt Markt, een kinderworkshop van VRIJDAG. Ook kunnen er vlotten worden gebouwd en 3D bootjes worden geprint met Fablab. En er zijn eek op deze website gepubliceerd! kleine rondvaarten te maken met museumschip Emma van het Scheepvaartmuseum.

ZomerWelVaart is geschikt voor de hele familie! Tijdens het festival in het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis toegankelijk en vinden er diverse (kinder)activiteiten plaats. Daarnaast wordt het Kleine Der A omgetoverd tot kinderkwartier.

Related Posts