Workshops

Tout ce que nous faisons est pour l'amour du pain.

Workshops

Leer de kneepjes van 't vak

Eén keer per maand, op zondag van 13:00 tot 17:30 uur, organiseren wij een interessante – maar zeker ook gezellige – workshop met wisselende thema’s. De duur en de kosten van de workshop hangen af van het thema. Doel van de middag: Een beetje kijken in de keuken van de Franse bakker en het zelf ook eens proberen. Want doen is zoveel leuker dan toekijken! Maar dan wel met serieuze ingrediënten en recepten van ambachtelijke signatuur. Uiteraard onder het genot van een drankje, een hapje en veel gezelligheid! En na afloop ga je huiswaarts met een tas vol met zelfgemaakte Franse producten en spannende recepten, waarmee je familie en vrienden kunt imponeren! Alle workshops worden gegeven in onze eigen bakkerij in de Brugstraat 11 te Groningen, goed bereikbaar met fiets, auto en openbaar vervoer.

Kies jouw ideale datum

Baguettes

We bakken tijdens deze workshop verschillende soorten baguettes. Je krijgt duidelijke uitleg over de werkwijze. We gaan deeg opmaken en baguettes vormen. Een heerlijk klusje, waarbij je handjes heerlijk kunnen wapperen. Ook het insnijden van de baguettes komt aan bod. En natuurlijk krijg je na afloop -naast je gebakken baguettes- heerlijke recepten mee. Na het volgen van deze workshop bak je ze voortaan zelf. Beloofd!

Desembrood

Tijdens deze workshop staat het fenomeen ‘desem’ centraal. Desem is een bijzonder goedje, of beter gezegd: Beestje. Het is het geheim van gezond en lekker brood. Dus daar wil je meer van weten, nietwaar? De volgende vragen komen tijdens de workshop aan de orde: hoe maak je het, wat is er anders ten opzichte van brood met toegevoegde gist, hoe reken je recepten voor brood met desem uit en – heel belangrijk – hoe onderhoud je desem. We bakken ook verschillende broden (wel met een klein beetje gist anders zijn we niet op tijd klaar!). Na afloop krijg je -naast je gebakken broden – ook wat desem mee naar huis, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Tartelettes

We maken zanddeeg die we gaan vullen met allerlei lekkere vullingen –een beetje passend bij het seizoen- zoals bijvoorbeeld: walnoot karamel vulling, citroen crémeux, en chocolade crémeux. Daarna versieren we ze met verschillende versieringen. Hierbij kun je denken aan vers fruit en chocolaatjes, maar de toefjes merengue worden ook niet vergeten. Na afloop krijg je -naast heerlijke tartelettes- lekkere recepten mee naar huis. En geloof het maar: Daar kun je mee thuiskomen!

Meld je aan

Op dit moment is het niet mogelijk om je aan te melden voor een workshop.

Belangrijke informatie

De door Broodje van Eigen Deeg aangeboden workshops zijn:

1.) Baguettes;
2.) Desembrood;
3.) Tartelettes.

De workshops zijn op zondagmiddag van 13:00 tot ongeveer 17:30 uur. Het is erg lastig te voorspellen hoe voorspoedig de workshop verloopt. Daarom is het handig om rekening te houden met een uitloop. Er kunnen maximaal 8 personen per workshop meedoen, waardoor er genoeg gelegenheid is voor uitleg en het stellen van vragen.

De locatie

Alle workshops vinden plaats in de bakkerij. Je krijgt dus echt een kijkje in onze ‘keuken’.

De locatie is uitstekend te bereiken met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. Er is parkeergelegenheid (Parkeergarage Westerhaven) op 5 minuten loopafstand. Het is belangrijk dat je op tijd aanwezig bent. De deur is 10 minuten voor aanvang open.

Inhoud van de workshop

Alle stappen van het bakken komen aan bod: keuze van de juiste ingrediënten, afwegen, kneden, rijstijden, het op de juiste manier vormen van het brood, de baguettes of tartelettes en het afbakken. Na afloop krijg je al je zelf gebakken lekkernijen mee naar huis, inclusief naslagwerk en recepten. Tijdens de workshops is er koffie en thee met uiteraard lekkers van Eigen Deeg.

Materiaal

De ingrediënten en workshopmap zijn bij de prijs inbegrepen. Je krijgt van ons een: “ik volg een workshop bij Broodje van Eigen Deeg’ schort te leen. Het is dus niet nodig om een eigen schort mee te nemen. Een tas is wel handig, zodat je alles gemakkelijk mee naar huis kunt nemen.

Het is mogelijk om grondstoffen bij ons te kopen.

LET OP: Betalen bij ons in de bakkerij kan alleen met pin of creditcard (pin).

De prijs

Het volgen van een workshop kost € 65,- per persoon. Er zijn geen bijkomende kosten.

Inschrijven

Je deelname aan de workshop is pas definitief wanneer je betaling binnen is.

Kinderen

Onze workshops zijn niet geschikt voor kinderen.

Algemene voorwaarden

Zodra je jezelf inschrijft voor een workshop ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden. Lees ze daarom goed door voordat je jezelf opgeeft voor één (of meerdere) van de workshops.

De prijs

Het volgen van een workshop kost € 65,- per persoon. Dit is inclusief BTW en is gebaseerd op:

– inkoopprijzen van de benodigde grondstoffen;
– kosten van arbeidsloon;
– belastingen.

Ingeval van verhoging van de kostprijsbepalende factoren zijn wij gerechtigd de vermelde prijzen dienovereenkomstig te verhogen.

Inschrijven

Je deelname aan een workshop is pas definitief wanneer je betaling binnen is.

De workshop heeft plek voor maximaal 8 personen. Is de workshop volgeboekt dan kunnen wij je op de hoogte houden van een eventuele nieuwe workshop datum.

Afmelden

Wanneer je jezelf wilt afmelden voor de workshop is het mogelijk om, in overleg, een plaatsvervanger te sturen. Er vindt geen restitutie plaats.

Afgelasten

Wij behouden ons te allen tijde het recht voor om een workshop af te lasten (bij ziekte/persoonlijke omstandigheden). In dat geval wordt er naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd. Indien gewenst houden wij je op de hoogte van een eventuele nieuwe datum.

Aansprakelijkheid

Wij gaan er vanuit dat je je tijdens de workshop houdt aan de werk- en veiligheidsvoorschriften zoals worden uitgelegd bij aanvang (en tijdens) de workshop. Het dragen van dichte, platte, niet gladde schoenen is verplicht.

Deelname aan de workshops is op eigen risico.

Ten slotte

Wij behouden ons te allen tijde het recht voor om de workshops inhoudelijk te veranderen. Daarnaast behouden we ons te allen tijde het recht voor om de algemene voorwaarden te wijzigen.